BANNER

Ημερολόγιο έναρξης νέων Σεμιναρίων

Για μία ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο

Πήγαινε κάτω

Για μία ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο

Δημοσίευση από Hara Hadouli Την / Το 27/3/2015, 12:29
Όλοι μας, όταν βρισκόμαστε στην άνεση του σπιτιού μας και μπροστά από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή μας, είναι λογικό και επόμενο να αισθανόμαστε ασφαλείς. Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή για οποιαδήποτε δραστηριότητα, όπως, για παράδειγμα, να περιηγηθεί στο διαδίκτυο και να στείλει e-mail σε φίλους ή ακόμα να παίξει παιχνίδια ή να ακούσει μουσική. Παρόλα αυτά, όσο εξοικειωμένος κι αν είναι κανείς ή και επαγγελματίας με τη χρήση του διαδικτύου, ορισμένες προφυλάξεις για ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο είναι καλό να λαμβάνονται, έτσι ώστε απρόσμενες και, ίσως και δυσάρεστες, εκπλήξεις και καταστάσεις να μπορούν να αποφευχθούν.
 
Για αρχή, δεν θα πρέπει επ’ ουδενί λόγο να δίνετε προσωπικές λεπτομέρειες και πληροφορίες, όπως τη διεύθυνση σας, εκτός κι αν είστε απόλυτα σίγουροι ότι μπορείτε να εμπιστευθείτε το εν λόγω πρόσωπο. Το ίδιο ισχύει και για κάθε άγνωστο που σας ζητάει τον αριθμό του τηλεφώνου σας. Μη φοβάστε ότι θα χαρακτηριστείτε αγενείς- και το όχι είναι μία απάντηση σεβαστή και με ξεκάθαρο μήνυμα.
 
Ακόμα, ποτέ μην κανονίσετε να συναντήσετε κάποιον από κοντά, με τον οποίο έχετε προηγουμένως μόνο διαδικτυακή επικοινωνία, αν και πάλι δεν είστε σίγουρος γι 'αυτόν. Αν τελικά, συμφωνήσετε να συναντηθείτε, τότε φροντίστε κάποιος από το κοντινό σας περιβάλλον, είτε φίλος είτε συγγενής, να γνωρίζει για την επικείμενη συνάντηση. Σε κάθε περίπτωση, να βεβαιωθείτε ότι ο τόπος συνάντησης θα είναι ένα δημόσιο μέρος με πολύ κόσμο, όπως ένα εμπορικό κέντρο ή ένα πάρκο.
 
Επιπλέον, μην στέλνετε φωτογραφίες σας σε ξένους και μην θεωρείται ότι φωτογραφίες που ο άγνωστος συνομιλητής στέλνει σε εσάς ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. Έχει σημειωθεί ότι, πολλές φορές, οι φωτογραφίες που ανταλλάσουν άγνωστοι μεταξύ τους συνομιλητές στα chat rooms, είτε παρουσιάζουν τους εαυτούς τους χρόνια πριν είτε απλά είναι τυχαίες φωτογραφίες τυχαίων ανθρώπων. Δεν είναι λίγες οι φορές, μάλιστα, που οι άνθρωποι, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα chat rooms και στέλνουν συστηματικά e-mails, προσποιούνται ότι είναι πολύ νεότεροι από ό, τι πραγματικά είναι, προκειμένου να προσεγγίσουν τους εφήβους.
 
Παράλληλα, αν κάποιος σας στείλει ένα μήνυμα που θα σας κάνει να νιώσετε αμέσως άβολα, απενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας και μιλήστε γ’ αυτό σε έναν συγγενή , έναν φίλο ή έναν ειδικό. Τέλος, μην αφήνετε κανέναν να έχει οποιονδήποτε από τους κωδικούς πρόσβασης σας, ανεξάρτητα του ποιος είναι ή για ποιο λόγο ισχυρίζεται ότι τους θέλει.

Hara Hadouli
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Γράφτηκα στο φόρουμ στις : 22/12/2014
Αριθμός μηνυμάτων : 116

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης