BANNER

Ημερολόγιο έναρξης νέων Σεμιναρίων

Πετυχημένος ετών πενήντα!

Πήγαινε κάτω

Πετυχημένος ετών πενήντα!

Δημοσίευση από Στέφανος Την / Το 13/6/2015, 19:01


   Από τις ιστορικές προσωπικότητες  παγκοσμίως που διαδραμάτισαν ιστορικό ρόλο, στην ηλικία μόλις των πενήντα ετών άλλοι ήταν ακόμα εντελώς άγνωστοι και δεν είχαν αναγνωριστεί τα σπουδαία έργα τους και άλλοι βρίσκονταν  στο απόγειο της δόξας τους.

Με μια αναδρομή στην ιστορία, ας γνωρίσουμε μερικούς από αυτούς.

   Ο Χριστόφορος Κολόμβος σε ηλικία πενήντα ετών είχε αρχίσει να χάνει τις ελπίδες του ότι θα ήταν δυνατό να πραγματοποιήσει τα σχέδια του. Επί χρόνια παρακαλούσε την  Βασίλισσα Ισαβέλλα να του δώσει τρία πλοία για να ανακαλύψει νέους δρόμους προς την Ινδία.  Μόλις το 1492, όταν ήταν  πενήντα δύο ετών κατάφερε να ξεκινήσει για το πρώτο του ταξίδι.

   Ο Γάλλος χημικός Λουδοβίκος Παστέρ σε ηλικία πενήντα ετών ήταν ένα κοινός καθηγητής φυσικών επιστημών, ο οποίος είχε μεν διακριθεί για τα επιστημονικά του συγγράμματα, δεν είχε όμως ακόμη παρουσιάσει τις ανακαλύψεις του στη μικροβιολογία, που θα άλλαζαν την βιωσιμότητα των επόμενων γενεών.   Ο Νέβιλ Τσάμπερλαιν, πρωθυπουργός της Αγγλίας σε ηλικία πενήντα ετών ήταν βουλευτής, ενώ μόλις στα σαράντα εννιά του είχε προσχωρήσει στην κοινοβουλευτική ζωή . Έγινε υπουργός στα πενήντα τρία του.

   Ο  Ιούλιος Καίσαρας ηγείται της Γαλατίας πενήντα ετών. Ήταν ρήτορας, διοικητής της Ισπανίας και δικηγόρος. Μεγάλα γεγονότα τον περίμεναν να τα πραγματοποιήσει στο μέλλον, όπως η κατάκτηση της Αιγύπτου, ο εκτοπισμός του Πτολεμαίου κ.α.

   Ο  Προφήτης Μωάμεθ σε ηλικία πενήντα χρονών, προσπαθούσε να συνενώσει όλους τους Άραβες μέσα στους κόλπους μιας και μόνο θρησκείας.

   Ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Ουάσιγκτον μόλις πενήντα ετών είχε πετύχει ήδη τη μεγάλη νίκη του Γιορκ-τάουν το 1781, με την ήττα  των Άγγλων. Ξεκίνησε ως τοπογράφος μηχανικός, σε ηλικία 28 ετών ήταν συνταγματάρχης και σαράντα εννέα ετών στρατηγός.
Δεν είχε πραγματοποιήσει ακόμα το όνειρό του, την προκήρυξη της Ανεξαρτησίας και δεν είχε γίνει Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

   Ο Μπενίτο Μουσολίνι πενήντα ετών είχε διατελέσει δημοδιδάσκαλος, ιδρυτής της Μιλίτσιας και Φάσιο, ενώ είχε γίνει πρωθυπουργός μόλις σαράντα ετών.

   Ο Αττίλας ο βασιλιάς των Ούννων γνωστός και σαν «θεία μάστιγα», πριν γίνει πενήντα ετών είχε επιχειρήσει τις μεγάλες επιδρομές του και είχε κατακτήσει τα εδάφη από το Δούναβη μέχρι την Ισπανία. Πέθανε  πενήντα ενός ετών.

    Ο Μέγας Πέτρος  πενήντα ετών υποχρεώνει τους ευγενείς της Ρωσίας να ξυρίσουν τη γενειάδα τους. Έγινε τσάρος δέκα ετών και στα είκοσι τρία του, έδωσε την πρώτη του μάχη με τους Τούρκους. Είχε ήδη ιδρύσει την Πετρούπολη, νίκησε  τον Κάρολο ΙΒ της Σουηδίας, κατέλαβε την Εσθονία,  Φιλανδία  και άλλες χώρες. Λίγα χρόνια αργότερα πέθανε.

   Ο Ναπολέων σε ηλικία πενήντα ετών ήταν εξόριστος στην Αγία Ελένη. Στα δέκα έξι του είχε γίνει ανθυπολοχαγός, στα είκοσι έξι στρατηγός και στα τριάντα έξι ήταν στο απόγειο της δόξας του. Είχε στεφθεί αυτοκράτορας της Γαλλίας και Βασιλεύς της Ιταλίας.

   Ο Καρλομάγνος σε ηλικία τριάντα εννέα ετών είχε κυριαρχήσει στην Ευρώπη. Διεξήγαγε  πενήντα δύο διαδοχικές εκστρατείες.  Μετά το πεντηκοστό έτος έκανε την εκστρατεία κατά των Σλάβων της Βαλτικής και αργότερα στέφθηκε Αυτοκράτορας της Δύσης υπό του Πάπα.

   Ο Τόμας  Έντισον σε ηλικία πενήντα ετών είχε ήδη από πολλού καταπλήξει τον κόσμο με τις εφευρέσεις του (φωνόγραφος, ηλεκτρική λυχνία, τηλέφωνο).

   Υπάρχει όμως και η κατηγορία αυτή των μεγάλων ανδρών που πέρασαν από την ιστορία αλλά δεν πρόλαβαν να φθάσουν την ηλικία των πενήντα ετών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε σε ηλικία μόλις 33 ετών. Επίσης ο  Μότσαρτ  πέθανε σε ηλικία τριάντα έξι ετών.   

Στέφανος
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Φύλο : Άντρας
Τόπος κατοικίας : Πειραιάς
Γράφτηκα στο φόρουμ στις : 18/12/2014
Αριθμός μηνυμάτων : 99

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης